Frågor och svar

Säkerhet

[sp_easyaccordion id=”436″]

MÅSTA JAG LÄMNA UT NYCKLAR?
För att vi skall kunna utföra städningen på bestämd veckodag och tid behöver vi tillgång till ert hem.

Antingen sker det genom att vi får tillgång till en nyckel via en nyckelkvittens. Eller om du har möjlighet att låsa upp för oss, går detta också utmärkt.

VARFÖR BEHÖVER NI MITT PERSONNUMER?
Vi behöver det för att kunna ansöka om RUT – avdrag och som säkerhet vid fakturering.

VAD HÄNDER OM NÅGOT GÅR SÖNDER HEMMA HOS MIG?
Vi har en ansvarsförsäkring som täcker eventuella skador på egendom som vår personal orsakat. Vi försäkrade med Trygg Hansa.

Kundfrågor & svar

HUR BLIR JAG KUND?
Om du är intresserad av att bli kund hos oss börjar du med att boka ett kostnadsfritt hembesök. Det kan du göra via mail, telefon eller online. Därefter kommer vi hem till er för att göra en städbeskrivning av hemmet. Vi går sedan tillsammans igenom vilka utrymmen som ni önskar att vi skall städa samt hur ofta hemstädningen skall ske.

Om ni vill ha en av våran standart städning (listan vad som ingår ni kan hitta via varje tjänst) med fast pris då behövs det ingen hembesök och ni kan boka städning direkt här online. Efter bokning online inom 24 timmar vi återkommer till dig för att godkänna den.

VILKA RENGÖRINGSMEDEL ANVÄNDER NI?
Det varierar beroende på vilken städning ni valt. Vid hemstädning, visningsstädning, vid storstädning, efter överenskommelse använder vi de rengöringsmedel och städredskap som finns hemma hos er.

Flesta kunder föredrar att själva välja vilka rengöringsmedel och städredskap som ska användas i hemmet. Vi kan också rekommendera några som vi tror bästa. När kunden inte tillhandahåller rengöringsmedel och städredskap (en möjlighet som kan väljas vid all städning) använder vi endast miljövänliga rengörings produkter. Vid hemstädning där någon är allergisk rekommenderar vi alltid att era egna rengöringsmedel och städredskap används.

VAD INNÄBER ‘REGELBUNDEN HEMSTÄDNING?
Tjänsten ‘Regelbunden hemstädning’ är ett löpande hemstädning om lägst 3 månader, som därefter fortlöper. Vi har 30 dagars uppsägningstid.


ÄR DET ALLTID SAMMA PERSON SOM STÄDAR HEMMA HOS MIG?
Vår målsättning är att det alltid ska vara samma person som städar hemma hos dig. Vid sjukdom och semester förser vi dig med lika kvalificerad personal.

HUR FÖRBEREDER JAG MIG INFÖR ETT STÄDBESÖK?
Om det gäller för bokade städning med fast pris då underlättar du mycket för våra städerskor om du plockar undan leksaker, kläder och andra föremål frångolvet. Har du tunga sänglådor och vill att vi ska tvätta golvet under sängarna, ska du lyfta ut dem själv.

Om du har timpris med tillägade hemtjänster (strykning, tvättning, diskning, plockning av olika grejer och andra) då är det via först hembesök tilsammans med dig bestämmer vi hur och vad som vi ska göra och vad du som kunden ska göra innan våran städning.

VAD HÄNDER OM JAG INTE ÄR NÖJD MED STÄDNINGEN?
Vi har nöjd-kund-garanti på alla våra tjänster vilket innebär att om du inte skulle bli helt nöjd kommer vi och åtgärdar problemet utan extra kostnad. Vi erbjuder två dagars kvalitets garanti och åtgärdar kostnadsfritt det du som kund, mot förmodan, inte är nöjd med.

KAN JAG FÅ BYTA STÄDARE OM JAG INTE ÄR NÖJD?
Vårt mål är att ni ska känna er trygga och nöjda med våra hushållsnära tjänster. Trivs ni inte med städaren eller med resultatet löser vi givetvis situationen på bästa sett.

OM JAG VILL AVBOKA ELLER ÄNDRA MIN STÄDNING, HUR GÖR JAG DÅ?
Kontakta oss i god tid före avtalad tid för städning. Avbokar ni eller ändrar tidpunkt för städningen senare än 48 timmar före det avtalade tillfället så debiteras hälften av avtalat pris även om tjänsten inte utförs. Om vi fick ingen tillgång hos er i avtalad tid, på grund att ni är inte hemma och vi även fick inga nyckler, gäller desamma som för avbokning.

Betalning

HUR BETALAR JAG?
Vi fakturerar när månaden är slut stamkunder. Ungefär från 10-de till 20-de får du din faktura hemskickad eller via mail, du väljer själv vill du ha den via mail eller på papper.

Detta för att samla alla dina beställningar på en och samma faktura. Du har 10 dagar på dig att betala. Om du till exempel beställt städningar som utfördes i januari, så får du en faktura melan 10-de och 20-de av februari. Vi har ingen faktureringsavgift. Om det är en engånstädning du skulle vara redo att få fakturan i samma månaden om vi har inte kommit överens om annan.

Rut-avdrag

OM RUT – AVDRAG
Från den 1 juli 2009 gäller direktavdraget för hushållsnära tjänster, vilket innebär att du bara betalar 50 % av arbetskostnaden vid köptillfället.

RochS Service administrerar din skattereduktion direkt med Skatteverket. Smidigt och enkelt för dig som kund.

VILLKOR FÖR ATT FÅ RUT – AVDRAG
För att du ska kunna ta del av rutavdraget behöver du uppfylla en del villkor och lämna korrekta uppgifter till oss. Rot- och rutavdraget räknas ihop och är sammanlagt max 50 000 kronor per person och år.

Rutavdraget får dock bara uppgå till 25 000 kronor för den som inte är 65 år vid 2016 års ingång. Det är din inkomst och hur många andra avdrag du gör som styr hur mycket just du kan få i rot- och rutavdrag. Du som köpare ansvarar för att alla villkor för rot- och rutavdraget är uppfyllda. Läs mer på skatteverket.se.